dimarts, 7 de maig del 2013

9 de maig VAGA GENERAL A L'ENSENYAMENT

 
Dijous, 9 de maig, hi ha convocada una VAGA GENERAL EDUCATIVA a nivell estatal, de pares i mares, professorat i estudiants, en totes les etapes, des de l'educació infantil a la d'adults i la universitat, i tant als ensenyaments de règim general com especial. És la primera vegada que es convoca una vaga conjuntament, a tot l'estat espanyol, de tota la comunitat educativa i en totes les etapes educatives.
Considerem que la gravíssima situació actual demana una resposta contundent de l'alumnat i les seues famílies. Estem davant d'un atac sense precedents als drets de l'alumnat i de les famílies, amb retalladles salvatges a l'educació que, en el context actual, s'agreugen per la coincidència amb altres mesures igualment inacceptables.
Sobren els motius, però volem remarcar especialment que alumnat i famílies ens mobilitzem conjuntament perquè:
· No acceptem un nou canvi de la Llei Educativa. La societat espanyola està cansada que cada nou  Govern s'obstine a modificar la legislació educativa, damunt si, com ara, es fa sense comptar amb els diferents sectors, tractant de canviar l'actual model social i satisfent consignes ideològiques.
· No acceptem que es desmantelle l'educació pública per a benefici exclusiu de la iniciativa privada, desviant els fons públics per a finançar entitats privades, moltes de dubtosa legalitat, que fins i tot s'atreveixen a vulnerar la Constitució espanyola amb la connivència dels qui haurien de complir i fer complir el marc legal vigent.
· No acceptem que s'eliminen tot tipus d'ajudes a l'alumnat i les famílies, s'incrementen les quotes i les taxes, fins i tot creant-les on no existien, incomplint el mandat constitucional de la gratuïtat de l'ensenyament i el dret d'accés en igualtat de condicions.
· No acceptem que els irresponsables polítics que ens governen seguisquen insultant el professorat que ensenya els nostres fills i filles, que té el nostre suport i el de l'alumnat amb el qual conviu diàriament, en un atac sense precedents a la figura del funcionari públic i dels interins, als quals es tracta en tots dos casos com si foren ninots de fira, amb l'únic objectiu de posar l'educació en mans de l'empresa privada i, amb açò, de precaritzar la professió docent.
· No acceptem que el Govern central, i els autonòmics que secunden les seues directrius, seguisquen menyspreant l'alumnat i les seues famílies.
En definitiva, l'alumnat i les famílies diem “fins a ací hem arribat”, i exigim:
· El cessament fulminant del ministre Wert i de tot el seu equip.
· La retirada immediata de l'inacceptable avantprojecte de reforma de la LOE (LOMQE).
· La paralització immediata de totes les mesures de retallada i desmantellament de l'educació
pública.
· I l'obertura, amb un nou equip ministerial, d'un procés real de diàleg amb els diferents sectors de la comunitat educativa per a cercar, entre tots, el consens necessari per a millorar, de debò, l'educació pública.
I, per tant, fem una crida especial a les famílies perquè facen el 9 de maig una vaga de pares i mares, consistent a buidar els centres educatius de tot el país, no portant els nostres fills i filles als centres escolars per a defensar els seus i els nostres drets. Ha arribat el moment de donar un missatge clar i contundent sobre quines són les nostres aspiracions de cara al futur dels nostres fills i filles. I per això diem PROU.

Per totes aquestes raons, dijous, 9 de maig, no portarem els nostres fills i filles a l'escola.

La gent de Massamagrell queda  a les  18:30 darrere de l'Herboriasteria Navarro, al Carrer del Arzobispo Mayoral